laptisor-de-matca

Este o substanţă secretată de glandele hipofaringiene ale albinelor, cu care sunt hrănite larvele de albină în primele trei zile de viaţă ale acestora si are culoare crem-aurie.

Lăptişorul de matcă conţine: 15% zahăr, 6% lipide, 12-13% proteine, alcătuite din 17-20 de aminoacizi esenţiali, necesari pentru buna funcţionare a organismului, precum şi minerale şi colagen, o substanţă care protejează tinereţea tegumentului, a părului şi a unghiilor.

laptisor-de-matca
Contine o substanta activa numita 10 HDA, o substanţă activă trece în categoria superalimentelor. Aceasta combate bacteriile, ciupercile şi viruşii. Printre substanţele active, lăptişorul de matcă mai conţine hormoni şi fermenţi.
Laptisorul de matca contine ACETILCOLINA, o substanţă care deţine un rol important în transmiterea influxului nervos, atât în sistemul nervos central, cât şi în cel periferic.

Lăptişorul de matcă este bogat în complexul de vitamine B- respectiv B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12- mai bogtat decat drojdia de bere. Dintre acestea, cea mai importantă este vitamina B5 (acidul Pantotenic), care acţionează benefic asupra sistemului nervos şi a glandelor suprarenale; de aceea, B5 a primit şi numele de „Vitamina antistres”.

Efectele terapeutice ale lăptişorului de matcă sunt:
-Lăptişorul de matcă este un tonic care încetineşte procesele de îmbătrânire şi de senilitate şi îmbunătăţeşte memoria;
-Creşte rezistenţa organismului, vigoarea fizică şi scade senzaţia de oboseală;
-Combate îmbolnăvirile cu micoze şi fortifică sistemul imunitar;
-Are efect antiinflamator şi accelerează vindecarea inflamaţiilor articulare de origine reumatică; -Ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din sânge;
-Acţionează benefic în afecţiunile cardiace, psihice şi nervoase;
-Este benefic pentru ochi;
-Accelerează vindecarea rănilor şi a oaselor lezate;
-Este şi un elixir al tinereţii tenului, foarte apreciat în industria cosmeticelor.

In scleroza multipla, scleroza laterala amiotrofica sunt afectiuni grave si in care s-au obtinut rezultate foarte bune.
In Alzheimer, datorita acetilcolinei, o substanta despre care am vorbit ca are rol in transmiterea impulsurilor nervosoase si a carei administrare a dat rezultate bune in prevenirea si in tratamentul acestei afectiuni.Cercetari recente facute in Japonia au demonstrat ca administrarea laptisorului crud de matca stopeaza procesele degenerative la nivelul sistemului nervos central si chiar ajuta la refacerea celulelor distruse.

Ca si doza de administrare: copii – 0,5 gr/zi iar la adulți – 1 – 2 gr/zi.
Ca recomandare, consumati laptisor de matca crud, are cele mai puternice efecte.

Spread the love

De

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *